ARG 300 plus S.A.F 2019-03-28T16:30:01+02:00

Pilous ARG 300 plus S.A.F.

 

 

 

Главен мотор 400 V, 50 Hz, 2,2 kW
Мотор на помпата 400 V, 50 Hz, 0,05 kW
Хидравличен мотор 400 V, 50 Hz, 0,55 kW
Скорост на отрезната лента 15-90 m/min.
Работна височина 910 mm
Хидравлично масло тип cca 25 l (ISO 6743/4-HM, DIN 51 524 part 2-HLP)
Обем резервоар охлаждане cca 15 l
Размери на машината (min.) 1740 x   950 x 1560 mm
Размери на машината (max.) 2190 x 1870 x 2050 mm
Тегло 645 kg

 

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Нов, уникален дизайн. Подобрена версия на легендарната серия модели ARG 300, произведена преди повече от 20 години, с изцяло ново рамо на ножовете.
Най-актуалната концепция за чугунено рамо, затворена секция, което е кухо по цялата дължина на всички товароподемни точки. Това гарантира изключителна здравина на цялата система, максимална точност при рязане и дълъг експлоатационен живот на отрезната лента. Тази отрезна машина, работи с лента 3150. Всички електрически кабели и тръбичките на охлаждащата течност са скрити в кухите части на рамото, което означава, че те са защитени от повреди.
Това гарантира изключителна здравина на цялата система, максимална точност при рязане и дълъг експлоатационен живот на режещата лента. Новата концепция за рамото, също така предлага голямо опростяване при смяна на лентата или при почистване на вътрешността му. Трябва само да отворите шарнирния капак на рамото и той ще остане заключен в горната си позиция. Освен новия дизайн на рамото, има много технологични настройки, които подобряват удобството на потребителя, както и качеството и издръжливостта на машината.

Машината е оборудвана с високопроизводителен промишлен хидравличен агрегат. Натискането на един ключ ще извърши пълен цикъл на рязане – захващане на материала, пускане на лентата и охлаждащата система, рязане, спиране на лентата и охлаждането, издигане на рамото до оригиналната регулируема позиция и отваряне на закрепването. Всичко това във връзка с хидравлично контролирана лента за рязане на лента значително увеличава ефективността на рязане, особено при по-големи серии, както и при рязане на пълни и висококачествени материали. Когато превключите в ръчния режим, можете да контролирате всички функции отделно. Хидравличният блок, Ви позволява, да зададете необходимото налягане на подемно-транспортното средство. Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на лентата с честотен преобразувател в диапазона между 15 и 90 m / min, което значително допринася за точността на рязане и експлоатационния живот на лентите за рязане.
Непрекъснато регулиране на ъгъла на рязане в диапазона  60 ° надясно и 45° на ляво /вижте схемата с ъглите/, когато заготовката се затегне здраво.
Много здравата машинна конструкция се състои от отливки от сив чугун и осигурява абсорбиране на вибрациите.
Съвременната концепция за рамото на лентата за рязане позволява големи размери на рязане във вертикални и ъглови срязове.

Големите диаметър на движещите се колела и прецизното тристранно твърдо метално водене осигуряват дълъг експлоатационен живот на лентата и точност на рязане.
Надграждането на лагерите на ходовите колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части гарантира дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване на лентата се осигурява от индустриален електродвигател с червячна скоростна кутия.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с професионална високопроизводителна помпа и възможност за регулиране на потока и на двете водещи глави. Машината проверява правилното напрежение или скъсване на лентата. Ако лентата се скъса, машината автоматично се изключва.
Лесно управление чрез ергономично разположени бутони (електрически и хидравлични) на основата на машината.
Машината е снабдена с шарнирен ограничител с 500 мм скала. Сгънатата система предотвратява засядането на детайла по време на рязане.