ARG 450 DC plus CF-NC automat 2019-08-29T09:31:18+03:00

Pilous ARG 450DC plus CF-NC

 

Главен мотор 4 kW
Мотор на помпата 0,09 W
Хидравличен мотор 1,1 kW
Дължина на материал при подаване (multiple) 1400 mm
Макс. рязане в сноп 300 x 450 mm
Остатък на материал при NC  операции 300 mm
Скорост отрезна лента 10-115 m/min.
Наклон отрезна лента 3
Работна височина 700 mm
Тип хидравлично масло Paramol HM 32
Обем резервоар охлаждане 100 l
Размери на машината (max.) 3200 x 3050 x 2330 mm
Тегло 4500 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Лентоотрезната машина е спряна от производство, следващата по големина е двуколонна е ARG 520 DC

Важно! Машините идват с меню на български език.

Здрава, двуколонна, автоматична CNC машина с двустранно автоматично позициониране на рамото в диапазона от 45 ° наляво и 60 ° надясно.
Използва се в натоварени производства, при двустранно рязане под ъгъл. Автоматичното подаване на материала с дължина 1400 мм и автоматичното регулиране на ъгъла гарантира висока производителност и прецизност на машината, дори когато се подават по-дълги пръти, т.е. главно при рязане на секции.

При желание, дължината на отделните секции може да бъде удължена до 6 метра. Дизайнът на системата за захващане, гарантира минимална остатъчна дължина на материала дори при рязане под ъгъл. Така нареченият “плаващ” дизайн на подаването, осигурява точно подаване на неравномерни детайли. За оптималното рязане на секции, отрезната лента е с наклон от 3° към областта за подаване на материал.
Това гарантира оптимално използване на зъбите, по-добра ефективност на рязане, по-високо качество на рязането и гладко влизане и излизане на отрезнатта лента при различни диаметри на режещия материал.Независимо от това, машината се справя надеждно и с промишлено рязане на много твърди материали.
За оптималното захващане на материала по време на подаване, се добавя и напълно повдигащо се менгеме в комбинация от напълно вдигащо се вертикално захващане, включени като част от стандартната версия на машината.
Изключително солидната конструкция на рамото, на режещото острие и масивната опора на две колонки, движеща се линейно, осигуряват здравина на цялата система и точност на рязане.
В своята категория, машината, се отличава с много здрава система на двустранно двуколонно позициониране на подпората на рамото, заедно с автоматично хидравлично заключване и голяма товарна площ.
Челюста на менгемето, заедно с подвижната водеща глава на отрезната лента се регулират автоматично при линейно направление, дори при рязане под ъгъл. По този начин, тя се намира възможно най-близо до рязането, което допринася за точността и скоростта на рязането.
Системата следи текущото натоварване върху отрезната лента и осигурява автоматична координация на идеалното напрежение при подаване и при рязане, като се има предвид точният профил на материала. Това, значително ускорява и дава прецизност на рязането и увеличава експлоатационния живот на режещата отрезна лента. Максималната ефективност на рязане, се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на отрезната лента с честотен преобразувател в диапазона от 10 до 115 m / min, което допринася за точността на рязане и по-дълго използване на консуматива, а именно отрезните ленти. Машината е снабдена с високопродуктивена отрезна лента, с размери 6420 х 41 x 1,3 мм, която се произвежда в много различни версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана. За повече информация относно видовете отрезни ленти, вижте тук.
Лесно, интуитивно управление чрез голям цветен 10,4 “сензорен екран на ергономичния, ротационен, централен контролен панел.
След като на сензорния екран се настрои позиционирането на рамото, желаният ъгъл се настройва с точност ± 0,2 °. Скоростта на позициониране на рамото до 45 ° е около 10 секунди. Преместването на рамото до 60 ° е за 15 секунди. Опростено създаване на до 99 програми,дори и за детайли с различни дължини и брой парчета. След затягане на материала и натискане на един ключ, машината ще извърши пълния цикъл на рязане – позициониране на рамото до желания ъгъл, затягане на заготовката, тръгване на отрезната лента и стартиране на охладителната система, рязане, спиране на лентата и спиране на охлаждане, вдигане на рамото, разтваряне на менгемето, подавяна на материала до предварително зададената дължина, затягане на материала, позициониране на рамото до желания ъгъл, рязане. Дисплеят, Ви позволява да проследите броя на срязаните парчета, скоростта на режещия диск, както и всички съобщения за грешки. Когато превключите към ръчния режим, можете да контролирате всички функции отделно. Краят на материала се обозначава с оптичен сензор. Голямата основа и цялостната масивна рамка, гарантират изключителна стабилност на машината, дори при рязане на тежки детайли. В основата на машината има сваляем контейнер за стружки, или е възможно машината да бъде оборудвана с конвейер за стружки. Машината е оборудвана, с високопроизводителна индустриална хидравлична уредба. Хидравличният блок, Ви позволява да зададете необходимото налягане на подемно-транспортното средство. Хидравличното опъване на острието гарантира перфектно опъване на отрезната лента, което е вид превенция от преждевременно късане, преопъване и прекалено отхлабване, поради вина на оператора.
Много здравата, машинна конструкция се състои от масивна чугунена отливка и осигурява безопасно абсорбиране на вибрациите.
Лентоводните колела са с голям диаметър и прецизни тройни водачи от карбид осигуряват дълъг живот на лентата и точност на рязане.
Усъвършенстването на лагерите на леноводните колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части, осигуряват дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване с лента се осигурява от индустриален електродвигател с червячен редуктор.