ARG 450 DC plus S.A.F. 2023-05-29T14:28:18+03:00

Pilous ARG 400 DC plus S.A.F.

 

Главен мотор 4 kW
Мотор на помпата 0,09 W
Хидравличен мотор 1,1 kW
Скорост отрезна лента
10-115 m/min.
Working height of vice 700 mm
Тип хидравлично масло Paramol HM 32
Обем резервоар охлаждане cca 100 l
Размери на машината (min.) 1450 x 2500 x 1950 mm
Тегло 3600 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Масивна, двуколонна, полуавтоматична машина, разработена за универсално използване в индустриалното рязане на материали дори най-натоварените цехове. Една напълно нова, революционна концепция за лентата, с уникален дизайн. Масивното сиво чугунено рамо е изцяло ново и уникално в категорията двуколонни лентови отрезни машини. Това, както и масивната двуколонна подпора на рамото, движеща се на линейни водачи, осигуряват отлична здравина на цялата система и точно нарязване при промишлено рязане на големи секции от материали. Промишлената лента 34 x 1,1 мм се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана.
Оптималното захващане на детайла при рязане е улеснено от двойно менгеме с пълен ход, която захваща материала както преди, така и след разрез. Натискането на един ключ ще извърши пълен цикъл на рязане – захващане на материала, пускане на лентата и охлаждащата система, разрязване, спиране на лентата и охлаждането, вдигане на рамото към оригиналната регулируема позиция и отваряне на закрепването. Когато превключите в ръчния режим, можете да контролирате всички функции отделно.
Лесно и интуитивно управление чрез сензорен екран на ергономичен, ротационен централен контролен панел. Дисплеят, показва също така необходимата височина на повдигане на рамото на лентата, в зависимост от напречното сечение на материала, който ще се реже. Освен това ви позволява да наблюдавате броя на нарязаните детайли в текущите настройки и диагностиката на машината (PLC входове и изходи, история на грешките). По време на рязане дисплеят показва скоростта на лентата, основното натоварване на двигателя и потенциалните съобщения за грешка.
Машината е оборудвана с високопроизводителен промишлен хидравличен блок, който позволява настройка на контактното налягане на подемно-транспортното средство. Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на лентата с честотен преобразувател в диапазона между 15 и 90 m / min, което значително допринася за точността на рязане и експлоатационния живот на лентите за рязане. Голямата основа и цялостната масивна рамка гарантират изключителна стабилност на машината дори при рязане на тежки детайли. По подразбиране машината е оборудвана със шнеков транспортьор. Разположението му точно под рязането осигурява оптимално отстраняване на чиповете. Основната версия на монтажния механизъм е също така оборудвана с ексцентрично разположена ролка, която позволява лесно ръчно повдигане на материала върху товарната площ на винтовете и следователно неговата плавно движение. Монтажът е снабден с материал за плъзгане зад режещия ръб. Висококачествено осветление на работното място чрез линия от мощни светодиоди с капак.
За постигане на максимална точност и производителност машината е проектирана само за вертикално рязане.
Големият диаметър на ходовите колела и прецизното тримерно твърдо метално водене осигуряват дълъг живот на лентата и точност на рязане.
Надстройването на лагерите на работещите колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части гарантира дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване с лента се осигурява от индустриален електродвигател с червячна скоростна кутия.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо и на няколко допълнителни регулируеми изхода. Резервоарът за охлаждаща течност с високоефективна помпа се поставя в основата на машината.
Машината проверява правилното опъване или скъсване на лентата на триона. Ако лентовата лента се счупи, машината автоматично се изключва.