ARG 1100 DC S.A.F. 2017-08-24T14:04:06+03:00

Pilous ARG 1100 DC S.A.F

 

 

Главен мотор 11 kW
Мотор на помпата 0,09 W
Хидравличен мотор 0.36 kW
Максимален диаметър рязане в сноп 370 x 700 mm
Скорост отрезна лента 10-115 m/min.
Наклон на отрезна лента 0
Работна височина 700 mm
Тип хидравлично масло Paramol HM 32
Обем резервоар охлаждане 160 l
Размери на машината (max.) 5600 x 2500 x 3600 mm
Тегло 10500 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Масивна, двуколонна, полуавтоматична, лентоотрезна машина, разработена за универсално използване за рязане на материали дори при най-трудните и непрекъснати работни процеси.
Изключително солидната конструкция на рамото на лентата за рязане и масивната опора на две колони, осигуряват отлична твърдост на цялата система и точен рязане при промишлено рязане на плътни материали. Здравата, индустриална, режеща лента 11060 х 67 x 1.6 мм се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана. За по-лесно зареждане на тежки материали товаро-разтоварната площ е снабдена с проходна ролкова линия с товароподемност 10 т / м. Пълното повдигащо менгеме гарантира бързо и надеждно затягане на детайла по време на рязане. Челюста на менгемето заедно с подвижната водеща глава на режещия диск се регулират автоматично при линейно направление. Така позицията остава възможно най-близо до разрязването, което допринася за точността и скоростта на рязането и за експлоатационния живот на отрезната лента. Двете водещи глави на режещата лента са снабдени с автоматично управление на захранването. Системата следи текущото натоварване на отрезната лента и осигурява автоматична координация,идеалното напрежение и подаване на рязане при отчитане на текущия профил на нарязания материал. Това значително ускорява, дава прецизност на рязането и увеличава експлоатационния живот на режещия диск. Хидравличното опъване на режещите ленти, управлявано от централния панел, осигурява оптимално опъване и контрол по време на работа на машината. Оптималното опъване на отрезната лента е от съществено значение за експлоатационния и живот, както и за точността на рязане. Точното ориентиране на отрезната режеща лента на водещите глави се осигурява чрез хидравлично захванати водачи от твърд карбид. Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на отрезната лента с честотен преобразувател в диапазона от 10 до 115 m / min, което допринася допълнително за точността на рязане и експлоатационния живот на режещите остриета.
Ергономичният централен контролен панел осигурява лесен контрол на машината.
След затягане на материала и натискане на един ключ, машината ще извърши пълен цикъл на рязане – затягане на детайла, режещ диск и стартиране на охлаждащата система, рязане, спиране на отрезната лента и спиране на охлаждането, ръчно повдигнато до първоначално регулируемото положение над материала. Когато превключите към ръчния режим, можете да контролирате всички функции отделно. Голямата, здрава основа и цялостната масивна рамка гарантират, изключителна стабилност на машината дори при рязане на тежки детайли. За удобно отстраняване на стружките, машината може да бъде оборудвана с конвейер. Машината е оборудвана с високопроизводителна индустриална хидравлична уредба. Хидравличният блок ви позволява да зададете необходимото налягане на подемно-транспортното средство. Хидравличното опъване на острието гарантира перфектното опъване на лентата.
За да се постигне максимална точност и производителност, машината е проектирана само за вертикално рязане.
Много здравата машинна конструкция се състои от чугунена отливка и осигурява безопасно абсорбиране на вибрациите.
Лентоводни колела с голям диаметър и прецизни тройни водачи от твърд карбид осигуряват дълъг живот на отрезната лента и точност на рязане.
Усъвършенстването на лагерите на лентоводни колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части осигуряват дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване на лентата се осигурява от индустриален електродвигател с конусен редуктор.
Кръгла стоманена четка, задвижвана от индустриален мотор с редуктор, осигурява отстраняването на стружките от режещия диск зад рязането.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с високоефективна помпа и възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо,както и на два допълнителни регулируеми изхода.

Изплакващият пистолет се използва за лесно почистване на машината.

Резервоарът за охлаждаща течност от при 100 л с високоефективна помпа се поставят в основата на машината.
Висококачествено осветление на работното място чрез линия от мощни светодиоди с капак.
Машината проверява правилното опъване или скъсване на лентата. Ако отрезната лента се скъса, машината автоматично се изключва.