ARG 250 CF-NC автомат 2019-03-27T10:56:54+02:00

Pilous ARG 250 CF-NC

Главен мотор 400 V, 50 Hz, 2,2 kW
Мотор на помпата 400 V, 50 Hz, 0,05 kW
Хидравличен мотор 400 V, 50 Hz, 0,37 kW
Серво мотор на подаването 400 V, 50 Hz, 1,3/2 kW
Скорост подаване 1,6 / 2,5 / 3 m/min.
Скорост отрезна лента 15-90 m/min.
Working height of vice 790 mm
Тип хидравлично масло cca 25 l (ISO 6743/4-HM, DIN 51 524 part 2-HLP
Обем резервоар охлаждане cca 40 l
Размери на машината (min.) 1500 x 2150 x 1350 mm
Размери на машината (max.) 1800 x 2150 x 1650 mm
Тегло 740 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Напълно автоматизираната CNC лентоотрезна машина, е подходяща за рязане на големи серии в най-тежките и непрекъснати операционни заводи/предпрятия. Машината е снабдена с автоматично подаване на заготовката от индустриален сервомотор с нова система за управление. Сервомоторът осигурява висока скорост и максимална точност при подаване на заготовката, дори при многократно подаване при рязане на дълги парчета. Възможности за задаване на три скорости на подаване – 27, 42 или 50 mm / s според теглото и дължината на детайла, който ще се реже. Максималната дължина на единично подаване е 500 мм.
Централният контролен панел е с голям цветен сензорен екран (7,5 инча), осигуряващ лесен и интуитивен контрол на всички функции на машината. Управляващият блок позволява програмиране на до 60 програми за бързо настройване на дължината на подаване при повтаряща се продукция. Всяка програма може да бъде анотирана. Възможност за програмиране и рязане на различен брой парчета от различни размери без необходимост от допълнителни операции по машината.
Машината може да се управлява в напълно автоматичен, полуавтоматичен или ръчен режим. При ръчен режим всички функции на машината се контролират отделно. Захващането на детайла и подаването на рамото в и извън рязането, в желаното положение според секцията на детайла се контролират от хидравликата. Регулирането на налягането на захранващия и фиксирания вентил е включено в стандартното оборудване.
Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на лентата с честотен преобразувател в диапазона между 15 и 90 m / min, което значително допринася за точността на рязане и експлоатационния живот на лентите за рязане. Максималната точност на подаване на детайла се основава на много здрава конструкция на машината, като всички основни части са направени от сив чугун и масивна рамка на захранващата система. Голямата база и цялостната масивна рамка гарантират изключителна стабилност на машината дори при рязане на тежки детайли. Базата е снабдена с голям контейнер за стружки и позволява инсталирането на допълнителен контейнер за стружки. Промишлена лента 27 x 0,9 мм се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана.
Продължителна ръчна настройка на ъгъла на рязане в рамките на 90 ° -45 °. Материалът може да бъде нарязан чрез ъглово рязане или в автоматичен режим.
Съвременната концепция за рамото на лентата за рязане позволява големи размери на рязане във вертикални и ъглови срязове.
Безшумното и безпроблемно задвижване на лентата се осигурява от индустриален електродвигател с червячна скоростна кутия.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с високоефективна помпа и възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо и на допълнителен регулируем изход. Резервоарът за охлаждаща течност с високоефективна помпа се поставя в основата на машината.
Машината проверява правилното опъване или скъсване на лентата. Ако отрезната лента се скъса, машината автоматично се изключва.
Лесният интуитивен контрол чрез ергономично позициониране на централния централен контролен панел.