ARG 300 H.F. 2019-03-28T16:21:18+02:00

Pilous ARG 300 H.F.

Главен мотор 400 V, 50 Hz, 2,2 kW
Мотор на помпата 400 V, 50 Hz, 0,05 kW
Хидравличен мотор 400 V, 50 Hz, 0,18 kW
Скорост отрезна лента 15–90 m/min.
Работна височина 910 mm
Хидравлично масло cca 6 l (ISO 6743/4-HM, DIN 51 524 part 2-HLP)
Резервоар охлаждане cca 15 l
Размери машина(min.)   950 x 1750 x 1600 mm
Размери машина(max.) 1650 x 2000 x 2150 mm
Тегло машина 440 kg

 

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Нов, уникален дизайн. Подобрена версия на легендарната серия модели ARG 300, произведена повече от 20 години, с изцяло ново рамо на ножовете.
Най-актуалната концепция за чугунено рамо, затворена секция, което е кухо по цялата дължина на всички товароподемни точки. Това гарантира изключителна здравина на цялата система, максимална точност при рязане и дълъг експлоатационен живот на отрезната лента. Тази отрезна машина, работи с лента 3150. Всички електрически кабели и тръбичките на охлаждащата течност са скрити в кухите части на рамото, което означава, че те са защитени от повреди.

Универсална, стабилна лентоотрезна машина, преднацначена за общо ползване производствени цехове, професионален клас. Промишлената лента с ширина 27 x 0,9 мм  и дължина 3150 мм се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана.
Машината е оборудвана с хидравличен агрегат, който улеснява автоматичното повдигане на рамото на лентата за рязане след завършване на рязането. Тази система прави работата с машината много по-лесна, особено при рязане на по-големи серии. Височината на повдигане може да бъде регулирана в зависимост от размера на материала, който ще бъде изрязан. Свалянето на рамото се извършва от тежестта му, с възможност за непрекъснато регулиране на скоростта му. Когато рязането завърши, лентовото задвижване се изключва автоматично и рамото се придвижва до първоначалното положение. Трифазен двускоростен двигател (400 V) ви позволява да изберете скорост 19 или 90 m / min. Според характеристиките на материала, който трябва да бъде нарязан.
Непрекъснато регулиране на ъгъла на рязане в диапазона 90 ° до -60° , когато заготовката се затегне здраво.
Много здравата машинна конструкция се състои от отливки от сив чугун и осигурява абсорбиране на вибрациите.
Съвременната концепция на лентата за рязане на лента позволява големи размери на рязане при вертикални и ъглови разрязвания.
Опростено заключване и регулиране на желания ъгъл на рязане в ъгъла с фиксирани ограничители в крайни позиции.
Масивното, бързозатягащо менгеме осигурява лесно и надеждно захващане на материала.
Големите диаметъри на движещите се колела и прецизното тристранни твърдосплавни водачи осигуряват дълъг експлоатационен живот на лентата и точност на рязане.
Безшумното и безпроблемно задвижване на отрезната лента се осигурява от индустриален електродвигател, с червячна скоростна кутия.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система, с високоефективна помпа и възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо. Резервоарът за охлаждаща течност с помпа се поставя в основата на машината.
Машината проверява правилното опъване или скъсване на лентата на триона. Ако отрезната лента се скъса, машината автоматично се изключва.
Лесно управление чрез ергономично разположени бутони (електрически и хидравлични) на основата на машината.
При машината се доставя непрекъснато регулируем ограничител с 500 мм скала.