ARG 600 DC CF-NC automat 2017-08-25T14:46:14+03:00

Pilous ARG 600 CF-NC automat

Главен мотор 4 kW
Мотор на помпата 0,09 kW
Хидравличен мотор 1.1 kW
Дължина материал подаване 500 mm.
Максимално рязане в сноп 320 x 600 mm.
Остатък на материал при NC  операции 270 mm.
Скорост отрезна лента 10-110 m/min.
Наклон отрезна лента 0
Работна височина 700 mm
Тип хидравлично масло Paramol HM 32
Обем резервоар охлаждане 100 l
Размери на машината (max.) 3080 x 2320 x 2230 mm
Тегло 2550 kg

Попитайте Вашият търговец, за допълнителни аксесоари към моделът машина.

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Двуколонна CNC автоматична лентоотрезна машина – здрава, напълно автоматизирана CNC машина, подходяща за рязане на големи серии в най-тежките и непрекъснати производствени процеси, както и за рязане на тежки детайли с по-големи напречни сечения.

Изключително солидната конструкция на рамото на отрезната лента и масивната основа с двойни колони, движещи се на линейно, осигуряват отлична здравина на цялата система и точност на рязане.
Системата следи текущото натоварване на режещата лента и осигурява автоматична координация на идеалното напрежение и подаване при рязане и отчитане на текущия профил на нарязания материал. Това значително ускорява процесът и дава прецизност на рязането и увеличава експлоатационния живот на отрезната лента. Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на лентата с честотен преобразувател в диапазона от 10 до 115 m / min, което допълнително допринася за точността на рязане и експлоатационния живот на режещите ленти. Машината е снабдена с високопродуктивна отрезна лента  с параметри 6200 х  41 x 1,3 мм, която се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана.
Ергономичният, централен контролен панел осигурява лесен и интуитивен контрол на машината.
Опростено създаване на до 99 програми, дори и с различни дължини и брой парчета. След затягане на материала и натискане на един ключ, машината ще извърши пълния цикъл на рязане – позициониране на рамото до желания ъгъл, затягане на заготовката, тръгване на отрезната лента и стартиране на охладителната система, рязане, спиране на лентата и спиране наохлаждане, вдигане на рамото, разтваряне на менгемето, подавяна на материала до предварително зададената дължина, затягане на материала, позициониране на рамото до желания ъгъл, рязане.
Дисплеят ви позволява да проследите броя на срязаните детайли, скоростта на отрезната лента и всички съобщения за грешки. Когато превключите към ръчния режим, можете да контролирате всички функции отделно. Краят на отрязания материал се обозначава с оптичен сензор. Благодарение на здравата основа и цялостната масивна рамка, се гарантира изключителна стабилност на машината, дори при рязане на тежки детайли. В основата на машината има сваляем контейнер за стружки, или е възможно машината да бъде оборудвана с транспортьор за стружки. Машината е оборудвана с високопроизводителна, индустриална хидравлична уредба. Хидравличният блок, Ви позволява, да зададете необходимото налягане на подемно-транспортното средство. Хидравличното опъване на режещата лента, гарантира перфектно и опъване.
За да се постигне максимална точност и производителност, машината е проектирана само за вертикално рязане.
Много здравата машинна конструкция, се състои от масивна, чугунена отливка и осигурява безопасно абсорбиране на вибрациите.
Големият диаметър на лентоводните колела и прецизните твърдосплавни водачи осигуряват дълъг експлоатационен живот на лентата и точност на рязане.
Надстройването на лагерите на лентоводните колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части гарантира дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване на отрезната лента се осигурява от индустриален електродвигател с конусен редуктор.
Кръгова стоманена четка, задвижвана от индустриален мотор с червячен редуктор, осигурява отстраняването на стружките от лентата след рязането.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с високоефективна помпа и възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо и на два допълнителни регулируеми изхода. Изплакващият пистолет се използва за лесно почистване на машината. Резервоарът за охлаждаща течност от при 100 л с високоефективна помпа се поставят в основата на машината.
Висококачествено осветление на работното място чрез линия от мощни светодиоди с капак.
Машината проверява правилното опъване или счупване на режещата лента. Ако тя се скъса , машината автоматично се изключва.