ARG 520 DC CF-NC automat 2017-08-25T14:15:45+03:00

Pilous ARG 520 CF-NC automat

Главен мотор 400 V, 50 Hz, 4 kW
Мотор на помпата 400 V, 50 Hz, 0,12 kW
Хидравличен мотор 400 V, 50 Hz, 1 kW
Серво мотор на подаването 400 V, 50 Hz, 4,5 kW
Скорост на подаване 1,6 / 2,5 / 3 m/min.
Остатък на материал при NC  операции
Скорост отрезна лента 10-115 m/min.
Наклон отрезна лента 0
Работна височина 870 mm
Тип хидравлично масло cca 25 l (ISO 6743/4-HM, DIN 51 524 part 2-HLP)
Обем резервоар охлаждане 40 l
Размери на машината (max.) 3880 x 2770 x 3630 mm
Тегло 3100 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Масивна, двуколонна, полуавтоматична машина, предназначена за универсално използване за индустриалното рязане на материали дори при най-трудните и непрекъснати процеси, както и за рязане на тежки детайли с по-големи кръстосани сечения.

Изключително солидната конструкция на рамото и масивната опора на рамото с двойна колона, движеща се на линейно, осигуряват здравина на цялата система и точност рязане при промишлено рязане на пълни материали. Промишлената лента 5770 х 41 x 1,3 мм се произвежда в много различни версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана.

Машината е оборудвана със система за подаване на детайла от индустриален сервомотор (сервомотор с планетарен редуктор) с нова система за управление. Сервомоторът осигурява висока скорост и максимална точност на подаването на детайла, дори при многократно подаване на рязане на дълги парчета. Възможност за задаване на три скорости на подаване – 27, 42 или 50 mm / s според теглото и дължината на детайла, който ще бъде изрязан. Максималната дължина на единично подаване е 600 мм.

Централният контролен панел с голям, цветен сензорен екран (7,5 инча) осигурява лесен и интуитивен контрол всички функции на машината. Управляващият блок позволява програмиране на до 60 програми за бързо настройване на дължината на подаване при повтаряща се продукция. Всяка програма може да бъде анотирана, напр. с номера на рисунката. Възможност за програмиране и рязане на различен брой парчета от различни размери без необходимост от по-нататъшна работа на машината. Машината може да се управлява в напълно автоматичен, полуавтоматичен или ръчен режим. При ръчен режим всички функции на машината се контролират отделно.

Заради взможността на рязане на много тежки детайли товарният сектор е оборудван със здрави ролки по цялата му дължина, с висока товароподемност, което позволява лесно движение на материала. Оптималното захващане на детайла при рязане се улеснява от двойното менгеме с пълен ход, която захваща материала както преди, така и след сряз.
Менгемето се движи по линейни напраляващи. Задвижващата направляваща е пригодена да се движи заедно с челюстта на менгемето. Това означава, че тя винаги е най-близо до сряза, което допринася за точността и скоростта на рязане.

.Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на лентата с честотен преобразувател в диапазона между 15 и 90 m / min, което значително допринася за точността на рязане и експлоатационния живот на лентите за рязане. Голямата основа и цялостната масивна рамка гарантират изключителна стабилност на машината дори при рязане на тежки детайли. По подразбиране, машината, е оборудвана със шнеков транспортьор. Разположението му точно под рязането осигурява оптимално отстраняване на стружките /вижте в галерията снимка/. Стружките се задвижват в метален контейнер с подвижна тава за отпадане. Контейнерът е част от основата на машината, оборудван е с колела и просто се прибира, когато не е нужен. Висококачествено LED осветление на работното място чрез линия от мощни светодиоди с капак. Зад разрезът менгемето, може да бъде монтирана носеща ролка за рязане на дълги парчета или плъзгач на материал за къси парчета.
За постигане на максимална точност и производителност машината е проектирана само за вертикално рязане.
Много здравата конструкция на машината се състои от масивна отливка от сив чугун и осигурява безопасно абсорбиране на вибрациите.
Големият диаметър на лентоводните колела и прецизните твърдосплавни водачи осигуряват дълъг експлоатационен живот на лентата и точност на рязане.
Лесен и интуитивен контрол чрез ергономичен контролен панел.
Надстройването на лагерите на лентоводните колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части гарантира дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване на отрезната лента се осигурява от индустриален електродвигател с червячен редуктор.

Гаранция на машината 13м.