ARG 300 DCT CF-NC automat 2019-03-27T11:02:13+02:00

Pilous ARG 300 DCT CF-NC automat

Главен мотор 400 V / 50 Hz / 2,2 kW
Мотор на помпата 400 V / 50 Hz / 0,05 kW
Хидравличен мотор 400 V  / 50 Hz / 0,55 kW
Серво мотор подаване 1,2 kW
Скорост на подаване 1,6  / 2,5 / 3 m/min.
Скорост отрезна лента 15-90 m/min.
Работна височина 850 mm
Тип хидравлично масло cca 25 l (ISO 6743/4-HM, DIN 51 524 part 2-HLP
Обем резервоар охлаждане cca 35 l
Размери на машината (min.) 2100 x 1700 x 1600 mm
Размери на машината (max.) 2700 x 2215 x 1780 mm
Тегло 1270 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Нов дизайн. Обновена версия на легендарнатаARG 300 CF-NC в двуколонна конструкция с ново рамо на отрезната лента. Най-актуалната концепция за чугунното рамо създава затворена секция, която е куха по цялата й дължина на всички товароподемни точки. Масивното сиво чугунено рамо, състоящо се от затворено сечение, е изцяло уникално в категорията двуколонни лентови триони. Това, както и масивната подпора с двойни колони, движещи се на линейно осигуряват отлична здравина на цялата система, точно рязване при промишлено рязане на плътни материали и дълъг експлоатационен живот на отрезната лента. Оригиналната система позволява просто охлаждане на рамото, включително и при рязане на ъгли.
Непрекъсната ръчна настройка на ъгъла на рязане в диапазона от 90 ° до 45 °. Материалът може да бъде нарязан чрез ръчно ъглово рязане или в автоматичен режим. Напълно автоматизираната, двуколонна CNC лентоотрезна машина, подходяща за рязане на големи серии в най-тежките и непрекъснати работни процеси, както и за рязане на детайли с по-големи напречни сечения. Машината е снабдена устройство за подаване на детайли/пръти с индустриален сервомотор с нова система за управление. Сервомоторът осигурява висока скорост и максимална точност на подаването на детайла, дори при многократно подаване, както и при рязане на дълги парчета.
Възможност за задаване на три скорости на подаване – 27, 42 или 50 мм / секунда според теглото и дължината на детайла, който ще бъде рязан. Максималната дължина на единично подаване е 500 мм.
Централният контролен панел с голям цветен сензорен екран (7,5 инча) осигурява лесен и интуитивен контрол на всички функции на машината. Управляващият блок, позволява програмиране на до 60 програми за бързо настройване на дължината, при подаване на повтаряща се продукция. Всяка програма може да бъде анотирана, напр. С номера на рисунката. Възможно е също така да се програмира и нарязва различен брой парчета с различни размери, без да е необходима допълнителна работа на машината.
Машината може да се управлява в напълно автоматичен, полуавтоматичен или ръчен режим.
При ръчен режим всички функции на машината се контролират отделно. Захващането на детайла и захранването на рамото се контролират от хидравликата. Така нареченият “плаващ” дизайн на захранващия винкел осигурява точно подаване на неравномерни и сурови детайли. Регулирането на налягането на захранващия и фиксирания вентил е включено в стандартното оборудване.
Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на отрезната лента посредством честотен преобразувател. Това става в диапазона между 15 и 90 m / min, което допълнително допринася за точността на рязане и експлоатационния живот на режещите ленти.
Максималната точност на подаването на детайла, се основава на много здрава конструкция на машината, като всички основни части са направени от сив чугун и масивна рамка на захранващата система. Голямата основа и цялостната масивна рамка гарантират изключителна стабилност на машината дори при рязане на тежки детайли. Базата е снабдена с голям контейнер за стружки и позволява инсталирането на допълнителен контейнер. Промишлена отрезна лента 3150 х 27 x 0,9 мм се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана.
Съвременната концепция на лентата за рязане на лента позволява големи размери на рязане при вертикални и ъглови разрязвания.
Цялата електрическа инсталация и разпределението на охлаждащата течност са скрити в кухи части на рамото, което означава, че те са защитени от повреди.
Новата концепция на рамото също така предлага голямо опростяване при смяна на лентата на трион или при почистване на вътрешността на ръката. Трябва само да отворите шарнирния капак на рамото и той ще остане заключен в горната си позиция.
Лентоводните колела с голям диаметър и прецизни тристранни твърдосплавни пластини осигуряват дълъг живот на лентата и голяма точност на рязане.
Усъвършенстването на лагерите на дисковите колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части осигуряват дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване с лента се осигурява от индустриален електродвигател с червячна скоростна кутия.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с високоефективна помпа и възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо и на допълнителен регулируем изход. Резервоарът за охлаждаща течност с високоефективна помпа се поставя в основата на машината.
Машината проверява правилното опъване или скъсване на режещия диск. Ако режещият диск се скъса, машината автоматично се изключва.
Лесно интуитивно управление чрез ергономично разположени бутони на ротационния централен контролен панел.