ARG 700 DC S.A.F. 2017-08-24T13:44:01+03:00

Pilous ARG 700 DC S.A.F.

 

Главен мотор 7,5 kW
Мотор на помпата 0,09 W
Хидравличен мотор 3 kW
Максимален диаметър рязане в сноп 370 x 700 mm
Скорост отрезна лента 10-115 m/min.
Наклон на отрезна лента 3
Работна височина 700 mm
Тип хидравлично масло Paramol HM 32
Обем резервоар охлаждане 160 l
Размери на машината (max.) 3840 x 1710 x 2760 mm
Тегло 5250 kg

Изпратете ни Вашето запитване тук: info@aton.bg

Важно! Машините идват с меню на български език.

Масивна, двуколонна, полуавтоматична, лентоотрезна машина, разработена за универсално използване за промишлено рязане на материали, дори при най-трудните и непрекъснати процеси.
Изключително здравата конструкция на ножовото рамо и масивната опора на две колони, движеща се на линейни направляващи, осигуряват отлична здравина на цялата система и точността на сряз при промишлено рязане на плътни материали. Промишлената отрезна лента  8200 х 54 x 1.6 мм се произвежда в много версии и позволява рязане на широка гама от материали, включително неръждаема стомана или инструментална стомана. За по-лесно зареждане на тежки материали товаро-разтоварната зона е снабдена, с проходима ролка с товароподемност 8 т / м. Пълното повдигащо менгеме гарантира бързо и надеждно затягане на детайла по време на рязане. Челюста на менгемето заедно с подвижната водеща глава на режещия диск се регулират автоматично при линейно направление. Така позицията остава възможно най-близо до разрязването, което допринася за точността и скоростта на рязането и за експлоатационния живот на отрезната лента. Двете водещи глави на режещата лента са снабдени с автоматично управление на захранването. Системата следи текущото натоварване на отрезната лента и осигурява автоматична координация,идеалното напрежение и подаване на рязане при отчитане на текущия профил на нарязания материал. Това значително ускорява процеса и дава прецизност на нарязването, както  и увеличава експлоатационния живот на режещата безконечна отрезна лента. Максималната ефективност на рязане се поддържа и благодарение на възможността за настройка на оптималната скорост на отрезната лента с честотен преобразувател в диапазона от 15 до 110 m / min, което значително допринася за точността на рязане и експлоатационния и живот.
Ергономичният централен контролен панел осигурява лесен контрол на машината.
След затягане на материала и натискане на един ключ, машината извършва пълен цикъл на рязане – затягане на детайла, режещ диск и стартиране на охлаждащата система, рязане, спиране на отрезната лента, спиране на охлаждане, ръчно повдигнато до първоначално регулируемото положение над материала. Когато превключите към ръчния режим, можете да контролирате всички функции отделно. Голямата база и цялостната масивна рамка гарантират изключителна стабилност на машината дори при рязане на тежки детайли. За удобно отстраняване на стружките, машината може да бъде оборудвана с конвейер. Машината е оборудвана с високопроизводителна индустриална хидравлична уредба. Хидравличният блок Ви позволява да зададете необходимото налягане на подемно-транспортното средство. Хидравличното опъване на отрезната лента гарантира перфектното опъване.
За да се постигне максимална точност и производителност, машината е проектирана само за вертикално рязане.
Много здравата машинна конструкция се състои от масивна чугунена отливка и осигурява безопасно абсорбиране на вибрациите.
Лентоводните колела с голям диаметър и прецизни тройни водачи от  твърд карбид осигуряват дълъг живот на лентата и точност на рязане.
Усъвършенстването на лагерите на лентоводните колела, опъващата система на колелата и всички въртящи се части осигуряват дълъг живот на машината.
Безшумното и безпроблемно задвижване с лента се осигурява от индустриален електродвигател с конусен редуктор.
Кръгова стоманена четка, задвижвана от индустриален мотор с червячна скоростна кутия, осигурява отстраняването на стружките от лентата след рязането.
Машината е свързана с пълна охлаждаща система с високоефективна помпа и възможност за регулиране на потока на двете водещи глави независимо и на два допълнителни регулируеми изхода. Изплакващият пистолет се използва за лесно почистване на машината /вижте аксесоарите към машината/. Резервоарът за охлаждаща течност от при 100 л с високоефективна помпа се поставят в основата на машината.
Висококачествено осветление на работното място чрез линия от мощни светодиоди с капак.
Машината проверява правилното опъване или скъсване на лентата. Ако трионът се счупи, машината автоматично се изключва.